Анкета
Къде ще прекарате лятната си почивка?







Новини :: BOTEVGRAD.COM вече и безжично!

Вече можете да се информирате за всичко случващо се в Ботевград и региона без да се налага да ползвате затова домашния си компютър. От няколко дни botevrgad.com може да бъде достигнат и чрез всеки мобилен телефон, поддържащ Wi-Fi стандарт на свързване, каквито повечето нови модели телефони притежават. Това става възможно посредством специално изградена безжична мрежа. Името и е BOTEVGRAD.COM и засега е с пълно покритие в централната градска част на Ботевград.  Достъпът до сайта е безплатен и неограничен.

Освен електронното издание, всеки желаещ да ползва Интернет, чрез тази мрежа, има възможност на свободен 15 минутен достъп дневно. Абонатите на Атлантис Нет  ще могат да ползват тази услуга неограничено, въвеждайки същите потребителско  име и парола, които използват за абонамента си през кабелната мрежа.

Проектът за изграждане на безжична интернет мрежа BOTEVGRAD.COM предвижда цялостно покритие на града и се очаква да се реализира до края на месец август. През есента с безжичен интернет ще се покрие Трудовец и Врачеш, а на по-късен етап и всички села в общината, както и град Правец. 

Дата: 06.08.2008